• 2016 május 21, szombat
  • Hírek
  • civilvasar_b
  • civil vasar

A civil szervezetek fontos szerepet játszanak egy-egy település, közösség életében. Tevékenységük által jobb életkörülményeket biztosítanak a város lakosainak, ezért elismerést és nagyobb figyelmet érdemelnek” – nyilatkozta Soós Zoltán független polgármesterjelölt. Hozzátette, városvezetőként javítani szeretné a civil szervezetek és önkormányzat kapcsolatát. „A civil szervezetek szakmai tapasztalatát szeretném Marosvásárhely javára fordítani, ezért egy árnyékönkormányzat kialakítását ösztönzöm. Ennek a szakmai testületnek az lesz a feladata, hogy állást foglaljon és javaslatokat fogalmazzon meg a várost érintő kérdésekben pl. szociális és romaprogramok lebonyolítása, városi zöldövezetek kezelése vagy kulturális programok kapcsán. Az ötleteket, javaslatokat a városi tanács elé terjesztenénk határozattervezetek formájában.

Soós Zoltán arra is kitért, egy megfelelő körülményekkel rendelkező, bérelhető irodákból álló székházat is biztosítani kell azoknak a civil szervezeteknek, amelyeknek nincs saját székhelye.

A polgármesterjelölt kiemelte, örül annak, hogy Marosvásárhelyen sikerült idén is megszervezni a civil szervezetek vásárát, melyen ma ő is részt vesz.

Fénykép forrása: szekelyhon.ro