• 2016 május 25, szerda
  • Hírek
  • radiocluj

Túlzsúfolt közúti forgalom, parkolások miatt leszűkült úttestek jellemzik most Marosvásárhelyt. „A parkolási problémák megoldásához a városközpontban és a lakónegyedekben is emeletes parkolóházakat kellene építeni, az utakat ugyanis nem lehet szélesíteni, és a zöldövezeteket nem szabad feláldozni. Polgármesterként sürgetni fogom akár több belvárosi parkolóház megépítését. Erre a célra a városközpontban három lehetőség is van. Az egyik a  Mures Mall bevásárlóközpont melletti üres terület lehetne, ahol egy többszintes parkolóházat kellene építeni. A Park Szálló mögötti telekre egy kisebb, két szintes parkolót lehet létrehozni, továbbá  a Nemzeti Színház mögötti terület is alkalmas erre” – nyilatkozta Soós Zoltán független polgármesterjelölt.

Soós Zoltán azt is elmondta, mielőbb meg kell oldani a Maros Megyei Sürgősségi Kórház melletti parkolóház kérdését. A kórház mellett egy több szintes parkolóházat kell építeni, amelyben legkevesebb 600 járműnek kell helyet biztosítani. Ezt a város közösen a megyei önkormányzattal kell megépítse.

A Tudor lakónegyedben és a Kövesdombon, mivel már nincsenek szabadon beépíthető telkek parkolóházak létrehozására,  ezért a polgármesteri hivatal felvásárolhatna pár lebontható épületet, garázst, és ezek helyére építkezhetnének.

„A városi parkolások problémáját csak úgy oldhatjuk meg, ha okosan gazdálkodunk a rendelkezésünkre álló területekkel, ezért ezentúl az új tömbházak, irodaházak építését is csak azzal a feltétellel szabad engedélyezni, ha föld alatti parkolót is belefoglalnak a tervekbe.” – jelentette ki Soós Zoltán.

 

Fotó: radiocluj.ro