• 2016 május 23, hétfő
  • Hírek
  • ME

Idén először három napos volt a Marosvásárhelyen szervezett Múzeumok Éjszakája. Több ezer látogatója volt a kulturális rendezvénynek, néhány helyszínen a belépők is elfogytak.

Az elvárásainkon felüli látogatót fogadtak a Maros Megyei Múzeum intézményei. Nagyon sikeresek voltak a gyerekek számára szervezett múzeumpedagógiai programok, és érezhető, hogy a lakosság megbarátkozott ezzel a rendezvénnyel, hiszen az előző évektől eltérően most egészen utolsó percig, éjjel két óráig érkeztek látogatók a kiállításokra. Ebből is arra következtethetünk, hogy a marosvásárhelyiek nyitottak az igényes kulturális programokra. A Múzeumok Éjszakája egy fiatalokat és családokat egyaránt megszólító rendezvény, és úgy gondolom több hasonlóra lenne igény a városban”- nyilatkozta Soós Zoltán független polgármesterjelölt, aki a Maros Megyei Múzeum igazgatójaként részt vett a hétvégi rendezvényen.

A Múzeumok Éjszakája keretében három nap alatt harminc kiállítás nyílt, tizenegy koncert, egy konferencia, több színházi előadás és számos gyerekprogram zajlott 18 különböző helyszínen.