• 2016 május 20, péntek
  • Hírek
  • fakivagas-somosteto

A polgármester fél, hiszen továbbra is csatlósán keresztül vádaskodik, ahelyett, hogy egy nyilvános vita keretében számot adna, hogy mit tud felmutatni 16 évi munkája eredményeként.

Válaszolva a Claudiu Maior által felvetett vádakra:

  1. A Somostető a város tüdeje, értelmetlen lett volna az Erdőalja utca bővítésére vonatkozó tervezetbe foglalt fakivágás, ez csak a polgármester telekügyleteinek kedvezett, a villák építés nem prioritás a város számára.
  2. Az Avram Iancu utcában a szóban forgó ingatlanból egy családot akartak kilakoltatni, aki a felújított családi házért cserébe egy rosszabb fekvésű és állapotú ingatlant ajánlottak fel.
  3. Fölösleges kivágni a somostetői erdőt, hiszen hamarosan elkészül a Jedd és Nagyernye közötti terelőút. A polgármester miért nem épített terelőutat máshol, pl. a segesvári út meghosszabbításában, ahol a nyomvonal nem képezte vita tárgyát. Ez az elképzelés is Dorin Florea telekügyletei miatt hiúsult meg, mivel törvénytelen telekcseréket hajtott végre, és ebből egy DNA dosszié is született.

Úgy tűnik, hogy Dorin Florea polgármester szinte minden kezdeményezése DNA dossziéval zárul.

Követeljük a polgármestert, álljon a nyilvánosság elé, és adjon választ a kérdéseinkre, a lakosság kérdéseire. Magyarázza el, hová tűnt 25 ezer marosvásárhelyi lakos, miért nincs olyan család Marosvásárhelyen, amelynek valamelyik tagja nem menekült volna el a városból,  hol vannak az ígért munkahelyek, miért tette tönkre a belváros arculatát és a zöldövezeteket, miért nincs korszerű tömegközlekedés a városban, miért nem épített egyetlen km terelőutat sem, és miért diszkriminálja a város egyes lakosait?

Dorin Florea álljon a nyilvánosság elé, és adjon számot, ez kötelessége a választópolgárokkal szemben.

Soós Zoltán

független polgármesterjelölt

 

 

Fotó: marosvasarhelyi.info