• watching-tv

Nyílt levél Dorin Florea polgármesterjelölt úr figyelmébe

Polgármester úr!

Ön nemrég városunk egyik közkedvelt kereskedelmi rádiójának műsorában azt állította, hogy ebben a városban nem folytatunk párbeszédet, és ez Marosvásárhely egyik komoly problémája. Egyetértek Önnel, sőt tovább is megyek. A párbeszéd kialakulásának egyik akadálya éppen Ön, aki rendre lemondja a nyilvános vitákat a médiában. De zárjuk le a múltat és nézzünk előre: azt javaslom, folytassunk olyan nyilvános vitát, ahol az összes marosvásárhelyi polgármesterjelölttel együtt megbeszélhetjük választási elképzeléseinket.

A jövő alapkövei” című választási programomban, Marosvásárhely fejlesztésével kapcsolatos terveimet bocsátottam nyilvános vitára. Úgy gondolom, városunk polgárai megérdemlik, hogy azok a jelöltek, akik Marosvásárhely polgármesterségére jelentkeznek, a terveiket, elképzeléseiket ne csak reklámanyagokon ismertessék, de a nyilvánosság előtt is megvitassák.

Sokan gondoljuk úgy, hogy Marosvásárhelynek nincs további négy éve az ön, „Planul lui Florea” címet viselő programjában foglaltak megvalósulására. Ígéreteit Ön nem tartotta be, a megígért fejlesztéseket nem valósította meg. Nem hozott sem hazai, sem külföldi befektetőket a városba, nem épült meg az IBM orvosi informatikai és kutatási központ, de még az üzleti negyed sem. Nem kezelte kellő odafigyeléssel az oktatási intézmények fejlesztésének kérdését, és a beígért kerékpárutak sem épültek meg.

Mindezek tükrében hívom tehát Önt az elvek és programok olyan nyilvános megvitatására, ahol nem csak a hangzatos ígérgetésnek, de a számadásnak és az egyenes beszédnek is helye van. 16 év után ez méltányos elvárás a marosvásárhelyiek részéről.

Minden jót kívánok,

Soós Zoltán, független polgármesterjelölt