• ME

În acest an, pentru prima oară, Noaptea Muzeelor organizată la Târgu Mureş a fost de trei zile. Evenimentul cultural a avut mii de vizitatori. În câteva dintre locaţii s-au epuizat permisele de acces.

Instituţiile Muzeului Judeţean Mureş au primit vizitatori peste aşteptările noastre. Programele pedagogice organizate pentru copii au fost de un real succes. S-a simţit că populaţia este deja familiarizată cu acest eveniment. Faţă de anii precedenţi, în acest an am avut vizitatori până în ultima clipă, până la ora două noaptea. Putem trage concluzia că târgumureşenii sunt deschişi la programele culturale prestigioase. Noaptea Muzeelor este un eveniment care se adresează atât tinerilor cât şi familiilor. Consider că ar fi nevoie de mai multe evenimente de agest gen în oraş”– a declarat Soós Zoltán candidatul independent la primărie, care a luat parte la evenimentele din acest sfârşit de săptămână în calitate de director al Muzeului Judeţean Mureş.

În cadrul evenimentelor „Noaptea Muzeelor” au fost accesibile treizeci de expoziţii, s-au desfăşurat unsprezece concerte, o conferinţă, mai multe spectacole de teatru şi numeroase programe pentru copii în 18 locaţii diferite.