• miercuri, 1 iunie 2016
  • Știri
  • 13329775_1210351528989665_1745859903_n

„Trebuie să elaborăm la nivelul administrației locale un sistem de burse, mai exact, ne dorim ca administrația locală să sprijine tinerii care au obținut  burse de studiu în străinătate, cu condiția ca după finalizarea studiilor, aceștia să se întoarcă în orașul natal și să muncească aici pentru o perioadă de cel puțin trei ani”, a precizat Soós Zoltán, candidat independent la Primăria Târgu Mureș.

Pe lângă  măsură, trebuie create mai multe posibilități de muncă pentru tineri. „Ei numai atunci își vor planifica viitorul în Târgu Mureș, dacă vor avea locuri de muncă bine plătite. În acest scop, trebuie să atragem investitori în Târgu Mureș, ceea ce va contribui,  la consolidarea economică a orașului și va genera noi locuri de muncă, atractive pentru tineri”, a adăugat Soós Zoltán.

El a  subliniat că, deși administrația locală nu poate schimba sistemul de învățământ autohton,  ar putea acționa, însă,  în interesul tinerilor, pentru ca ei să beneficieze de asimilarea unor cunoștințe  solide.

„Primăria trebuie să sprijine organizarea acelor activități extrașcolare, care sunt utile pentru copii și contribuie la formarea anumitor deprinderi și dezvoltarea unor abilități ale acestora.  De asemenea,este  important, să asigurăm un învățământ profesional de calitate pentru tineri, stagii de practică și instruire în cadrul cărora tinerii pot acumula experiență profesională, încă înainte de angajare. Administrația locală poate fi un exemplu în acest sens, deoarece, în prezent, nu se derulează  niciun program de stagiu intern, dar se poate demara un astfel de program în cadrul instituției și trebuie încurajați antreprenorii locali să primească stagiari”, a spus Soós.

Soós Zoltán a subliniat că Târgu Mureș trebuie să devină un oraș  sigur, în primul rând pentru tineri. „Ei trebuie implicați în procesul decizional și , în colaborare cu ei,trebuie elaborată o strategie pentru tineret. Am pregătit deja un plan de acțiune pentru tineret pe care l-am publicat în cursul săptămânii trecute, însă a rămas deocamdată nefinalizat, deoarece am acordat tinerilor șansa de a-l completa cu  ideile lor. Aștept în continuare propunerile tinerilor”, a declarat Soós Zoltán.