• 2016 június 1, szerda
  • Hírek
  • 13329775_1210351528989665_1745859903_n

Városi ösztöndíjrendszert kell létrehozni a fiatalok számára, vagyis az önkormányzat támogassa a fiatalok külföldi képzését, de az ösztöndíjasok, a tanulmányaik befejezése után térjenek haza, és legkevesebb 3 évig dolgozzanak Marosvásárhelyen” – szögezte le Soós Zoltán független polgármesterjelölt.

Ezen túlmenően munkalehetőségeket kell teremteni számukra. „A fiatalok csak akkor tervezik Marosvásárhelyen a jövőjüket, ha a városban számukra vonzó munkahelyet találnak. Ennek érdekében befektetőket kell vonzanunk a városba, ez ugyanis hozzájárul a város gazdasági megerősödéséhez, másrészt nagyobb béreket kínáló munkahelyeket teremthetünk” – tette hozzá Soós Zoltán.

Hangsúlyozta, a marosvásárhelyi önkormányzat nem változtathatja meg a hazai oktatási rendszert, de tehet azért, hogy az itt tanuló fiatalok versenyképes tudást szerezzenek. „A polgármesteri hivatalnak fel kell karolnia az olyan iskola melletti oktatási tevékenységeket, amelyek hasznosak és segítik a gyerekeket a különböző készségek elsajátításában. Az is fontos, hogy minőségi szakoktatást biztosítsunk számukra.Emellett gyakornoki programokat kell indítani, hogy a fiatalok már munkába állás előtt szakmai tapasztalatot szerezhessenek. Az önkormányzat is példát mutathat ezen a területen, jelenleg ugyanis nincs gyakornoki programja, de ezt el lehetne indítani, és ösztönözni kell a helyi vállalkozókat, hogy ők is fogadjanak gyakornokokat.”

Soós Zoltán arra is kitért, hogy a fiatalok számára is élhetővé kell tenni Marosvásárhelyt. „Be kell vonni őket a döntéshozatalba, és velük együttműködve ki kell dolgozni egy ifjúsági stratégiát. Már elkészült egy ifjúsági cselekvési terv, amelyet múlt héten hoztunk nyilvánosságra, de ezt nyitottan hagytuk, hogy a fiatalok kiegészíthessék a saját ötleteikkel. Továbbra is várom a javaslataikat” – nyilatkozta Soós Zoltán.