Program

Legyen élet!Közterületek használata

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/elet-1280x853.jpg

Megmentjük a városközpontot a kiüresedéstől

Leginkább az elmúlt tíz évben fokozatosan tapasztalható egyfajta kiüresedése a város főterének. Ehhez nem csak az a folyamat járult hozzá, hogy bankok, gyógyszertárak és telekommunikációs vállalatok hódítottak teret, hanem az is, hogy minden olyan eseményt száműztek a város központjából, amit nem a hivatal szervezett. A járványhelyzet ezt a jelenséget fokozta, így most olyan helyzet alakult ki, hogy este 6 óra után szinte nincs mozgás a város főterén. A gyalogos zónák kiterjesztésével, sétálóövezet létesítésével, teraszok létesítésének ösztönzésével és kulturális programok sokaságával újra pezsgő életet hozunk Marosvásárhely központjába.

Integrált, multifunkcionális szabadtéri rendezvényközpontot alakítunk ki

A Liget, a Stadion, a jelenleg az ócskapiacnak otthont adó egykori laktanya és a Maros-part egybenyitásával korszerű szabadidős, sport- és kulturális tevékenységek lebonyolítására alkalmas helyszínt építünk és egybefüggő, nagy kiterjedésű parkot létesítünk. A terület újragondolását tapasztalt városrendező csapatra bízzuk.

Megnyitjuk a város tereit a művészetek előtt

  • A város bezárta köztereit a művészek és előadók előtt. Engedélykötelessé tett mindennemű alkotói megnyilvánulást, bünteti a villámcsődületeket és önkényesen dönt a köztereken megrendezésre kerülő rendezvények engedélyezése során is.
  • Lehetővé tesszük, hogy zenészek, képző- vagy előadóművészek vegyék birtokba a köztereket, alkotói tevékenységükbe betekinthessenek a járókelők, értéket teremtsenek, amelyről azonnali visszajelzést kaphassanak a marosvásárhelyiektől.

Hasznosítjuk a város lehetséges rendezvényhelyszíneit

Jól átgondolt és tervezetten megvalósuló szabadtéri rendezvényszerkezetet alakítunk ki Marosvásárhelyen. A lehetőségek, a történelmi szerep és a földrajzi elhelyezkedés sokkal többre predesztinálja városunkat, mint amennyit a mai kínálat sugall, ugyanakkor városunk turizmusban betöltött szerepe, a gazdaságélénkítés, a helyi értékek bemutatása, a fiatalok megtartása, a magas színvonalú szórakoztatás is ezt követeli meg.

  • Egyszerűsítjük az engedélyeztetési eljárást. Világos szabályzatot dolgozunk ki annak érdekében, hogy kulturális, sport és egyéb típusú rendezvényeket rendező szervezetek átlátható és könnyű eljárással választhassanak helyszínt a rendezvényeiknek.
  • Megszüntetjük a „kilincselést”, a polgárokat megalázó helyzeteket. A közterülethasználati engedélyért nem kell könyörögni egyetlen olyan eseményszervezőnek sem, aki a marosvásárhelyieknek programot próbál kínálni. Egyenlő elbírálást biztosítunk mindenkinek.
  • A teljes pályázati rendszert újragondoljuk és a realitásokhoz igazítjuk.
  • Ösztönözni fogjuk a civil- és üzleti szféra képviselőit arra, hogy minél több sport-, kulturális és egyéb típusú rendezvényt közterületen szervezzenek meg. A szabadtéri tömegrendezvények révén nem csak az árusok és közreműködő vállalkozások jutnak bevételtöbblethez, de a város adóbevétele is nő. Ehhez a legtöbb esetben elég lesz a város köztereinek és infrastruktúrájának felajánlása.
https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png