Program

Legyen élet!Kulturális politika

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/kultura-1280x853.jpg

A polgármesteri hivatal ebben is csak a szavazatszerzési potenciált látta, ezért kizárólag a konzumkultúrára helyezte a hangsúlyt, sem a művészeti érték teremtése, sem a marosvásárhelyiség megőrzése, sem az eredetiségre való törekvés nem tartozott a támogatandó céljai közé. A kulturális élet alakításába be kell vonni azokat a kulturális szereplőket, amelyeket eddig a város mellőzött vagy ellenségnek látott, és velük konzultálva kell megfogalmazni, hogy van-e, s ha igen, milyen szerepe lehet a városnak a kulturális élet szervezésében.

Egyszerűsítjük a pályázati folyamatokat

  • Egyetlen olyan okiratot sem kérünk be, amit korábban a város már kiállított, vagy a polgármesteri hivatal kellene igazoljon.
  • A nyilvánosan elérhető adatokról a pályázóknak nem kell nyilatkozni.
  • Egyszerűsítjük a formanyomtatványokat, nem kérünk be olyan adatokat, amelyek a programok vonatkozásában nem relevánsak.
  • Formai hibák esetén lehetőséget adunk a hiánypótlásra.
  • Három éven belül lehetővé tesszük, hogy a pályázni kívánó szervezetek a teljes folyamatot internetes felületen le tudják bonyolítani. A digitalizálás révén teljes mértékben átláthatóvá és utánkövethetővé tesszük a teljes eljárást.

„Padot kapnak” a város jeles emberei

A Liget és a Lovarda térségében létrehozandó parkban a város történetében fontos szerepet betöltő személyiségek „kapnak egy padot”. Többnyelvű táblán tüntetjük fel, hogy az illető személyiség milyen tevékenységet folytatott, miért választották a város díszpolgárává, vagy milyen életutat járt be.

Munkára fogjuk a városhoz tartozó kulturális intézményeket

  • A Mihai Eminescu Ifjúsági Ház menedzsmentje átláthatatlan, működésére vonatkozóan semmilyen stratégia nincs. A városközpontban található mozi látogatottsága jelentéktelen. Mindkét intézmény esetében teljesítmény alapú munkarendet vezetünk be.
  • Piaci konstrukcióban működő intézményekről lévén szó, mind a román, mind a magyar anyanyelvű városlakók számára programot kell kínáljanak.

Közös jegypénztárt és információs irodát hozunk létre a kulturális intézményeink számára

A Maros Megyei Tanáccsal partnerségben olyan információs irodát és jegypénztárat nyitunk a belvárosban, ahol a Bábszínház, az Állami Filharmónia, a Maros Művészegyüttes, a Nemzeti Színház, a Művészeti Egyetem, a főtéri Mozi bármely előadására jegyet válthat az érdeklődő.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png