Program

Legyen élet!Mindenki fontos

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/27-akadalymentesites-1280x854.jpg

Figyelem a fogyatékkal élőkre

A Polgármesteri Hivatal hosszú idő óta koloncként tekint a fogyatékkal élőkre. Azokat a szakmai szervezeteket, amelyek velük foglalkoznak, ellenségként kezeli és akadályozza munkájukat. Ezt a helyzetet megszüntetjük, és új együttműködést alakítunk ki mindenkivel, aki segítségre szorul.

  • Közintézményeinket akadálymentesítjük, ezt a szemléletet a köztereinkre és a közszállításra is kiterjesztjük.
  • A fogyatékkal élőket segítő szervezetek kormányzati támogatását határidőre folyósítjuk.

Felszámoljuk a szegénységi gócpontokat

Városunk egyik szégyenfoltját képezik az olyan alulfejlett városrészek, mint például a Hidegvölgy. Az ilyen helyekre jellemző mélyszegénység felszámolása csak szakmai képzésekkel,  munkahelyteremtő programokkal és a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek számára kidolgozott szociális inklúziós programokkal valósítható meg. Ezekre a programokra európai uniós alapokból szerzünk forrásokat.

Kiszámítható viszonyt alakítunk ki a szakmai szervezetekkel

Alapvető prioritás számunkra egy állandó, stabil kapcsolatokra és együttműködésre alapozott partnerség felépítése a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil és egyházi szervezetekkel. Ezek a szervezetek állami hatáskörbe tartozó feladatokat vállalnak át, ezáltal tehermentesítik az önkormányzatokat. A szociális szolgáltatók számára megítélt összegeket határidőre fogjuk kifizetni.

Létrehozzuk a szociális szolgáltatók adatbázisát

Létrehozzuk az akkreditált és a nem akkreditált szociális szolgáltatók és jogvédő szervezetek virtuális adatbázisát ahhoz, hogy a segítségre szoruló polgártársaink számára megkönnyítsük a segítség igénylésének lehetőségét. A hátrányos helyzetű személyek és csoportok számára állandó jogsegélyszolgálatot fogunk létrehozni.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png