De ce candidez?

Cu patru ani în urmă, când mi-am anunțat candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, orașul nostru era, de 20 de ani, captiv regimului fostului primar, Dorin Florea. Dezvoltarea urbei stagna. „Trebuie să schimbăm soarta orașului!” ‒ am spus atunci.

În 2020 întrebările erau: va fi sau nu schimbare? Vom rămâne blocați în continuare sau, vom purcede în sfârșit la drum? Tot ceea ce am putut promite atunci, a fost demontarea regimului Florea și înlocuirea lui cu o instituție transparentă și corectă, respectiv lansarea orașul pe calea progresului.

În urmă cu patru ani, nu stagna doar orașul, ci și economia locală.

În urmă cu patru ani, autobuzele izbucneau în flăcări! Nu este de mirare că nu prea aveau pasageri!

Cei care suntem părinți, ne aducem aminte și acum că în urmă cu patru ani, în timpul pandemiei, contribuiam cu 10 lei pentru achiziționarea celor necesare pentru igiena elevilor în școli. Sau, în multe școli, trebuia să plătim pentru achiziționarea hârtiei igienice sau chiar și a cretei. Majoritatea școlilor erau dărăpănate, iar sălile de clasă erau învechite.

În urmă cu patru ani, când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră, ați votat pentru schimbare. 

Am acceptat această provocare cu un singur scop: să fac din Târgu Mureș un loc mai bun pentru noi toți, indiferent de etnie, vârstă sau profesie. Pentru că dezvoltarea ne îmbunătățește viața! 

Dar, am subliniat de la bun început, cei douăzeci de ani de stagnare nu pot fi recuperați peste noapte. Drumul va fi lung și anevoios și va necesita multă muncă asiduă și perseverență.

Am accelerat dezvoltarea și am venit cu o abordare nouă! Întreprindem o serie de îmbunătățiri, dar cu un obiectiv clar: să transformăm orașul într-un loc mai sigur și propice unui trai mai bun!

Construim un nou oraș!

Oricum aș privi lucrurile mai avem încă multe de făcut pentru a ne atinge obiectivul de a transforma orașul nostru nu doar într-o urbe emblematică a Transilvaniei, ci și într-o localitate de frunte în ceea ce privește exigențele pe care secolul al XXI-lea le impune: să avem parte de dezvoltare durabilă, de locuri de muncă, de siguranță și de un mediu verde, prietenos. 

Prin urmare, m-am decis să candidez, din nou, și anul acesta pentru funcția de primar. Din nou, ca independent. Dar sprijinul pe care mi-l oferă toți cei care împărtășesc obiectivele mele mă bucură în mod deosebit. Fie că este vorba de partide sau de ONG-uri.

Sunt candidatul comunității târgumureșene dornice de progres. Am o viziune clară și am acumulat experiența necesară.

Sunt pregătit! Vreau să continui ceea ce am început împreună.