Program

Sa fie viataProgram social

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/27-akadalymentesites-1280x854.jpg

Persoanelor cu dizabilități le vor acorda atenția cuvenită

De foarte mulți ani persoanele cu dizabilități sunt considerate o povară de către Primăria Târgu Mureș. Organizațiile care se ocupă de ei sunt tratate cu dușmănie iar munca lor este împiedicată de cele mai multe ori. Vom pune capăt acestei situații și vom colabora cu toți cei care au nevoie de ajutor.

  • Vom adapta căile de acces în instituțiile aflate in subordinea Primăriei la nevoile persoanelor cu dizabilăți locomotorii și nu numai, aplicând aceleași măsuri și în cazul domeniului și a transportului public.
  • Vom vira la termen sprijinul financiar destinat organizațiilor ce se ocupă cu gestionarea problemelor persoanelor cu nevoi speciale.

Vom lichida focarele de sărăcie

Zonele subdezvoltate din oraș, precum Valea Rece, sunt dezonorante pentru Târgu Mureș. Dorim să punem capăt sărăciei severe care domină aici și vom reuși acest lucru prin organizarea unor cursuri de pregătire profesională, prin programe de creare a locurilor de muncă și programe de incluziune speciale elaborate pentru grupuri sociale vulnerabile. Pentru realizarea acestor obiective vom accesa finanțări din fonduri europene.

Vom crea relații de încredere cu asociațiile profesioniste

Este o prioritate pentru noi crearea unor parteneriate adevărate cu organizațiile civile care sprijină aceste categorii vulnerabile. Aceste ONG-uri oferă servicii sociale din aria serviciilor publice, diminuând volumul de muncă și presiunea asupra instituțiilor publice. Vom vira la termen sumele alocate acestor organizații.

Vom crea baza de date a prestatorilor de servicii sociale

Vom crea o bază de date virtuală care să conțină atât prestatorii de servicii sociale și organizațiile de protecția drepturilor acreditate și neacreditate, pentru a ușura solicitarea  ajutorului de către persoanele nevoiașe. În acest sens vom înființa un birou juridic pentru consilierea acestor persoane.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png