Program

Sa fie viataPolitica culturală a orașului

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/kultura-1280x853.jpg

Până acum Primăria a văzut în acest domeniu doar potențialul electoral. Altfel spus, s-a pus accentul doar pe cultura de consum și nu pe valorile culturale sau pe cultura caracteristică și unică orașului. Nici măcar pe originalitate. În dezvoltarea vieții culturale a orașului trebuie implicați acei actori culturali ignorați ce au jucat un rol in viața culturală a orașului.

Vom simplifica procedura de depunere a proiectelor

Nu vom solicita nici un document care a fost deja întocmit de autoritatea locală sau a cărei întocmire este în sarcina primăriei.

Solicitanții nu vor mai fi obligați să depună declarații cu privire la informații care sunt deja publice.

Vom simplifica formularele, nu vom solicita informații irelevante din punct de vedere al programului cultural care se dorește a fi organizat.

Greșelile formale vor putea fi corectate rapid.

În decursul a trei ani vom face posibilă o procedura online prin care organizațiile care doresc să depună proiecte să o poată face rapid. Ca urmare a digitalizării, întreaga procedură va căpăta un caracter transparent și va putea fi urmărită de oricine dorește.

Personalitățile orașului vor ”primi” o bancă

În mega-parcul care va fi amenajat prin conectarea Parcului Municipal cu Hipodromul, fiecare cetățean de onoare al Târgu Mureșului „va primi” o bancă. Prin tăblițe multilingve vom face cunoscute aceste personalități, motivul pentru care au primit distincția și drumul lor de viață.

Vom pune la muncă instituțiile culturale aflate în subordinea primăriei

  • Managementul Casei de Cultură Mihai Eminescu nu este transparent și nici nu are o strategie de funcționare iar Cinematograful Arta din Târgu Mureș are puțini vizitatori. În cazul ambelor instituții vom implementa standarde de performanță pentru responsabilizarea angajaților.
  • Fiind vorba de instituții publice, programele oferite se vor adresa atât publicului român, cât și celui maghiar.

Vom înființa un Birou comun pentru informații și bilete valabile pentru toate instituțiile culturale

În parteneriat cu Consiliul Județean Mureș deschidem o casă de bilete și un birou de informații în centrul Municipiului. Aici, toți cei care vor să participe la spectacolele și evenimentele Teatrului pentru copii și tineret ”Ariel”, Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, Ansamblului Artistic Profesionist Mureșul, Teatrului Național din Târgu Mureș, Universității de Arte din Târgu Mureș și a Cinematografului Arta, se vor putea adresa pentru informații sau abonamente.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png