Program

Sa fie ordineTraficul rutier din oraș

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/BSS_4233-1280x854.jpg

Mobilitatea urbană este un domeniu extrem de complex, însă problemele privind acest domeniu nu pot fi rezolvate cu soluții temporare sau insuficient analizate ca impact asupra mediului și orașului. Considerăm necesară reevaluarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, urmând apoi implementarea acestuia. Scopul este construirea  unui oraș curat, sigur, unde să îți dorești să trăiești și unde deplasarea să fie plăcută, indiferent dacă vorbim de șoferi, bicicliști, călători în mijloacele de transport în comun sau în alte mijloace alternative.

Vom construi rețele de parcare

În centrul Municipiului vom începe construcția unei parcări supraetajate în 2022 și a altor  două parcări supraetajate până în 2024. Parcarea care se va construi în spatele Teatrului Național va avea o capacitate de 500 de locuri în timp ce parcarea de lângă Mureș Mall va avea o capacitate maximă de 400 de locuri. Situația lipsei parcărilor este una de interes maxim și sunt necesare identificarea de soluții adecvate,  nu doar în centrul orașului ci și în cartiere.  Astfel, în cartierele Tudor, Dâmbu Pietros sau 22 Decembrie (7 Noiembrie) vom ridica, cu caracter temporar, parcări mobile ce pot fi asamblate și dezasamblate rapid și ușor.

Vom soluționa situația parcării de lângă Spitalul Nou din Târgu Mureș

În zona spitalului este imposibil să găsești un loc de parcare. Problema se datorează, în principal, disputei între Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș asupra dreptului de proprietate. În colaborare cu Consiliul Județean Mureș vom pune capăt procesul juridic care durează deja de foarte mulți ani și vom începe de urgență amenajarea terenului.

Circulația bicicletelor

În prezent să circuli cu bicicleta prin Târgu Mureș este considerat un sport extrem. Există un real interes al locuitorilor orașului sau al vizitatorilor ocazionali pentru dezvoltarea infrastructurii necesare. Vom alege ca traseele pentru pistele de biciclete, să fie alternative reale și sigure la rutele cele mai aglomerate din oraș, iar școlile, terenurile și sălile de sport, respectiv centrul orașului să poată oferi condițiile necesare de trafic sigur și bicicliștilor.

Pietoni

Mersul pe jos, plimbările în ultimii 20 de ani au fost îngreunate de trotuarele îngustate, unde cu greu încap mai mult de două persoane una lângă alta. De multe ori este imposibil ca o persoană, cu un grad de dizabilitate locomotorie ce impune folosirea unui dispozitiv de deplasare pe roti, să ajungă din punctul A în punctul B. Consecința acestui fapt este folosirea mașinii personale pe distanțe scurte. Pentru a stimula mersul pe jos, acolo unde este posibil, vom extinde trotuarele și vom interzice parcarea mașinilor în aceste zone.

Vom crește siguranța deplasării pietonale

În ultimii trei ani în Târgu Mureș au avut loc 747 de accidente rutiere. În 246 de cazuri au fost implicați pietoni. Cu ajutorul limitatoarelor de viteză coroborate cu iluminarea nocturnă a trecerilor de pietoni precum și amplasarea logică și adecvată a acestora, montarea semafoarelor inteligente și a semnalizatoarelor sonore și luminoase, putem scădea riscul producerii accidentelor.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png