Program

Sa fie viataUtilizarea spațiilor publice

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/elet-1280x853.jpg

Vom salva centrul orașului de apatie

În ultimul deceniu centrul a devenit din ce în ce mai apatic, gol. Acest fenomen se datorează parțial ocupării spațiilor comerciale de către farmacii, bănci și companii de telecomunicații. Pandemia a accentuat sever această problemă fiind astfel puși în situația în care, frecvent centrul orașului este părăsit începând cu ora 18:00 aproape în totalitate. Prin extinderea zonelor pietonale și prin încurajarea înființării teraselor, prin organizarea evenimentelor culturale sperăm la o relansare a acestuia.

Vom dezvolta un centru integrat, multifuncțional în aer liber

Prin conectarea parcului Municipal, a Stadionul municipal, a fostei cazarme militare care acum găzduiește piața de vechituri și a malului Mureșului vom crea o zonă tip parc, potrivită pentru diverse activități în aer liber, evenimente culturale și sportive. Regândirea acestui spațiu va fi sarcina echipei de urbanism a orașului.

Spațiile publice vor fi puse la dispoziția artelor

Orașul i-a exilat pe artiști din spațiile publice. În acest moment, orice manifestare culturală trebuie autorizată în prealabil, flash-mob-urile sunt considerate ilegale și amendate, în timp ce aprobarea evenimentelor care ar urma să se derulează pe domeniul public este arbitrară.

Vom face posibilă prezența cântăreților, actorilor și a artiștilor plastici în spațiile publice, pentru a anima publicul și a crea valoare reală.

Vom valorifica spațiile adecvate organizării evenimentelor

Vom începe redefinirea termenului de târgumureșean, urmat de accentuarea rolului turistic al orașului nostru, stimularea economiei, prezentarea valorilor locale, gastronomia, confortul, distracția de calitate opusă culturii de consum, locul întâlnirilor personale, spațiul adecvat diferitelor stiluri artistice. Am putea continua să enumerăm rolurile pe care le poate avea în Târgu Mureș ca centru bine gândit și bine pus la punct. Din punct de vedere al istoriei, posibilităților existente și poziționării orașului, acesta este predestinat la succes.

Autorizațiile vor putea fi cerute printr-o solicitare simplă accesibilă on-line de pe internet sau printr-o aplicație telefonică. Vom elabora o procedură clară și simplificată prin care organizatorii de evenimente culturale, sportive sau alte evenimente să aleagă cu ușurință locul de desfășurare.

Vom pune capăt modului actual de tratament al contribuabililor de către instituția Primarului. Pentru folosința spațiului public nimeni nu trebuie pus în situația de a se umili pentru o autorizație necesară unui eveniment cultural chiar pentru publicul tîrgumureșean. Ne vom asigura că toți cetățenii vor primi un tratament egal.

Vom regândi și vom ajusta întreaga procedură de depunere a proiectelor.

Vom încuraja reprezentanții societății civile și a mediului de afaceri să organizeze pe spațiile publice cât mai multe evenimente culturale, de promovare sportivă sau de business. Evenimentele publice desfășurate în aer liber vor crește încasărilor firmelor și totodată, vor duce la creșterea veniturilor autorității publice locale. Pentru organizarea acestora este de ajuns să punem la dispoziția solicitanților spațiile și infrastructura necesară.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png