Program

Legyen élet!Marosvásárhely sportol

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/07/100-minisportpalyak-1280x838.jpg

Marosvásárhelynek erős sporthagyományai vannak. A labdarúgás, jégkorong, kosárlabda, úszás, vízilabda olyan sportágak, amelyeket már a múlt század első felében gyakoroltak városunkban.

Transzparens sportfinanszírozást vezetünk be

Minden, a város területén működő sportklub számára megpályázható versenysportok támogatását célzó alapot hozunk létre. Világos, egyértelmű, azonos feltételek és szabályok mentén minden sportág és minden városunkat gazdagító sportklub számára pályázati úton ítélünk meg támogatásokat.

Rendbe tesszük a város tulajdonába tartozó sportlétesítményeket

Programot indítunk a város tulajdonában lévő sportlétesítmények korszerűsítésére. Tájékoztatunk arról, hogy mikor lesz helyreállítva a hozzá legközelebb eső porond, műfüves pálya vagy fedett létesítmény.

Minden marosvásárhelyinek joga van igénybe venni a város sportlétesítményeit

Olyan szabályozást alkotunk, amely kiszámítható órarend szerint működik és kivételezés nélkül, minden marosvásárhelyi lakos és sportegyesület számára hozzáférést biztosít azokhoz a sportlétesítményekhez, amelyek a város alárendeltségébe tartoznak.

A lakónegyedekben minisportpályákat alakítunk ki

Azokon a helyszíneken, ahol a terület megengedi, kosárpalánkokat, kültéri ping-pong asztalokat helyezünk el annak érdekében, hogy bővítsük a lakosok sportolási lehetőségeit.

https://sooszoltan.ro/wp-content/uploads/2020/02/triangle-blue.png